arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

ARVUDE KEELES – Kinnisvara saartel läheb müügiks kui soe sai

Nii ostu-müügitehingute arvud kui ka välja antud ehitus- ja kasutuslubade hulk näitab, et Saare maakonnas on tänavune esimene poolaasta möödunud edukalt. Nii kirjutab veebiväljaanne Saarte Hääl.

“Arvan, et kõik kinnisvarainimesed nõustuvad: käesolev aasta on väga hea aasta, eriti teine kvartal,” ütleb Domus Kinnisvara kutseline kinnisvara hindaja ja kutseline maakler Natalija Leiten. Tema sõnul on võrreldes eelmiste aastate sama perioodiga tõusnud nii tehingute arv kui ka hinnad.

“Kuressaare linnas on suur nõudlus uute korterite vastu, kuid uusi arendusi on kahjuks vähe,” tõdes Leiten. “Käsil on küll mitmed uusarenduste projektid, kuid kahjuks on need kõik alles paberil. Loodan, et kõik need korterid ehitatakse siiski valmis ja Kuressaare korteriturg elavneb.”

Natalija Leiten. FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tööpuudust ei kurda

Leiteni sõnul pole nn kuumad piirkonnad paari viimase aastaga muutunud – kogu Saaremaa ja Muhu saar on jätkuvalt väga populaarsed.

“Endale suvekodu otsivad inimesed vaatavad ringi ning valivad pigem selle järgi, kas läheduses on meri, kas koht on privaatne,” räägib Leiten. Need aga, kes soovivad kodu igapäevaseks elamiseks, vaatavad Kuressaare linna ja selle lähiümbrusesse.

Aastaid kinnisvara alal tegutsenud Leiten tuletab ostjatele – ja miks mitte ka müüjatele – meelde üht olulist asja: “Kui soovite kinnisvara osta või müüa, siis enne otsuste tegemist kontrollige, palun, üle, kas juurdepääs kinnistule on ikka avalikus kasutuses, kas hoonetele on väljastatud kasutusluba ning kas ehitisregistri kanded vastavad ka tegelikule olukorrale.”

Leiteni sõnul avastatakse need asjaolud tihtipeale alles siis, kui pöördutakse kinnisvara hindaja poole.

“Tulemus võib olla see, et tehing jääb ära või lükkub edasi, kuna nende puuduste kõrvaldamine võtab kahjuks aega,” tõdeb Natalija Leiten.

Loe täispikka artiklit Saarte Hääle veebiportaalist: ARVUDE KEELES ⟩ Kinnisvara saartel läheb müügiks kui soe sai”.