arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kuidas valida enda kodule õiged aknakatted? 2022. aasta trendid

Kodu tuleb koduks kujundada. Ei ole õiget ega valet viisi kujundamiseks seni, kuni seal elavad inimesed ennast hästi tunnevad. On aga mõned asjad, millest ühegi kodu loomise juures mööda ei saa vaadata – üheks neist on õigesti valitud aknakatted.

Vale aknakatete valik võib halvimal juhul rikkuda kogu interjööri alates värvi ja materjali sobimatusest lõpetades liigse läbipaistvuse või vastupidi, liigpimendatud ruumiga. Siinkohal mängivad ka kasutajamugavus ja praktilisus suurt rolli. Pealtnäha lihtsa valiku taga on mitu asja, millele alguses ise ei oska ja ei jõua mõelda. Seetõttu võibki mõne inimese jaoks õige aknakatte valiku tegemine osutuda ületamatuks raskuseks ja peavaluks. 

Kardinasalongi spetsialistide poole pöörduda tasub nii neil, kes veel ei tea, mida otsivad, aga ka neil, kes teavad täpselt, millist lahendust soovivad – kogemused, hea stiilitunnetus ja erilahendustele orienteeritus kindlustavad õigete aknakatete leidmise ka kõige keerukamale ruumile.

Niisiis – ei tasu muretseda, kui kardinasalongi astudes päris täpselt ei tea, mida otsid ja sealne valik silme eest liiga kirjuks võtab. Salongi kogenud spetsialistid ongi seal, et ära kuulata kliendi mõtted, soovid ning vajadused, et anda parimat nõu nii õigete materjalide kui tehniliste lahenduste osas. 

Leida näiteks Sisustuspluss salongi laiast valikust sobiv värv, materjal ja just sinule õige lahendus ongi sealsete spetsialistide abita liiga palju. Sisustuspluss toob välja mõned sammud, mille saad eelnevalt ise kodus läbi mõelda, et koha peal otsustamine sinu enda jaoks lihtsamalt läheks. 

Kardinate valiku tegemisel tuleks lähtuda eelkõige ruumi funktsioonist ja stiilist

Kõik algab sellest mis ruumiga on tegu: magamistuba, elutuba, töötuba… Enne salongi minemist mõtle läbi aknakatet vajava ruumi funktsioon. See aitab spetsialistidel suunata sind õigete materjalide ja lahenduste juurde.

Teise sammuna saad juba lähtuvalt ruumi funktsioonist endale selgeks mõelda, kas aknad vajavad täispimendamist või piisab vaid ilutekstiilist.

Näiteks magamistubades soovitab Sisustuspluss kasutada pimendavaid kangaid, elutoas seevastu pole täispimendamine oluline, seal on sageli olulisem kanga esteetiline väärtus ja ilu.

Köögi, esiku ja vannitoa akende katmiseks sobivad kenasti tehnilised kardinad: rulood, ribakardinad, voldikkardinad. 

Ka Tartu parimaks ehitiseks 2020 auhinnatud Linnupargi arenduse klientide seas on just Sisustusplussi voldikkardinad väga populaarsed, sest need on vastupidavad ja funktsionaalsed.

Lisaks materjalidele ja lahendustele on Sisustuspluss disainerid ja spetsialistid kursis ka trendidega. Küsisime nende käest, millised trendid juhivad aknakatete maailma 2022. aastal.

2022. aasta trendid

  1. aasta värvitooniks on valitud “helge taevas” (bright skies). Õhuline ja helge toon sümboliseerib uut energiat.

Siniste toonide kõrval sobivad interjööridesse suurepäraselt ka ookrikarva toonid, soojad pruunid, oliivirohelised.

Moes on endiselt naturaalsed materjalid, tekstuursed kangad, elegantsus, luksus ja originaalsus.

Sisustuspluss tekstiilide valikus jagub lemmikuid igale maitsele, nii moeteadlikule trendigurule kui ka lihtsat aknakatet otsivale tudengile. Neilt saad terviklahenduse disainist paigalduseni, et ilu saaks seinale ja aknale täpselt nii nagu vaja!  Kirjuta info@sisustuspluss.eu või tule külasta nende salongi Tartus aadressil Tehase 16.  

PS! 5. detsembrini on Domuse Facebooki lehel käimas loosimismäng, mille auhinnaks on Sisustuspluss aknakatted kööki väärtuses 300 eurot. Osalemiseks kommenteeri postitust siin. Õige aeg hakata mõtlema sellele, millist kardinat enda kööki kaunistama soovid! 🙂