arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tekstiilitrendid 2022/23: Looduse juurest tuleviku horisondile

Rohkem kui kolm aastakümmet on sisustustekstiilide ja sisustustrendide mess Heimtextil olnud oluliseimaiks ülemaailmseks valdkonna suursündmuseks. Edastades uusi tooteid ja trendisuundi on see olnud tekstiilitootjatele ning sisedisaini spetsialistidele vajalikuks kontaktsündmuseks. Reaalne näituseruum on võimaldanud valdkonna professionaalidel tutvuda interjööritekstiilide suunanäitajatega ning anda algavale hooajale suurejooneline avalöök.
Pandeemiajärgne maailm on muutnud meie suhtlemise viise ja seni Frankfurdis aset leidnud mess on avaldanud nüüd värsked trendisuunad digikanalite vahendusel. Meie professionaalsetele terviklikele kardinalahendustele pühendunud partnerbränd Fabricor annab meile detailse ülevaate sellest, millistest trendidest juhinduda tekstiilimaailmas aastal 2022 ja 2023.

JÄRGMISED HORISONDID (Next Horizons) on Heimtextili selle aasta roheinnovatsioonist juhinduv ja tulevikku vaatav läbiv põhiteema, milles käsitletavad alamteemad suunavad nii loojad kui tarbijad tagasi ürgse looduse juurte juurde. 

Looduse ehe olemuslikkus on lõimitud ürgsete identiteetidega, mis omakorda on sünteesitud kaasaegse maailma tehnoloogiate, tööstuste ja üksikisiku tasandil tarbijavastutusega. Tulevikku vaatavad trendisuunad on põhiteemast lähtuvalt nimetatud, SÜGAVAL LOODUSES (Deep Nature), HÜPER LOODUS (Hyper Nature), IDENTITEEDIST EDASI (Beyond Identity) ning VÕIMESTATUD IDENTITEET (Empowered Identity).

Allpool toome välja selle ja järgneva, 2023. aasta jõulised trendisuunad, neist juhinduvad põnevad värvipaletid, mustrid ning interjöörilahenduse inspiratsioonid. 

SÜGAVAL LOODUSES 
(Deep Nature) on jõuliselt juhitud keskkonnasõbraliku käsitluse ja looduse säilitamise üleskutsest. Ka sisustustekstiilide tootmine liigub läbi innovatsiooni lähemale looduslähedaste ning orgaaniliste materjalide sünteesimisele. Toorainena kasutatakse palmilehti, kookospähkleid, naturaalseid kõrrelisi, kanepikiudu ja mikrofilbilleeritud tselluloosi.

 

Sügav looduslähedane koloriit  ZINC`i uues kollektsioonis koostöös Martin Hulbertiga

 

Selle trendisuuna looduslähedane ja rahulik värvipalett annab sisekujunduses rohkelt võimalusi luua rustikaalseid ja maalähedasi lahendusi ning tummiseid kangaid lisada aksentidena modernsesse interjööri.

Funktsionaalsus, mikroskoopilised, samas hajutatud mustrid, naturaalsed struktuurid, tehnofiibrist kangad, intelligentne ja vastutustustundlik lähenemine on vaid mõned märksõnad, mis iseloomustavad HÜPER LOODUS (Hyper Nature) tugevat trendisuunda. Kui digitaalreaalsus muutub sujuvalt tehnoloogiliste seadmete osaks, muutub see uueks viisiks loodusmaailmaga ühenduse loomiseks. Tehnoloogia abil antakse edasi ka teisi valguslainete elemente, kui inimsilm muidu suudaks haarata. Tulemuseks on sümfooniline kooslus ümbritsevatest valdkondadest, mis võimendavad digitaalselt looduse saladusi ning aardeid. Siin kohtub taaskasutust suunav materjalikäsitlus looduse erksaima värvipaletiga andes sisekujundusmaailma tehnoloogiliste võimaluste ja looduse koostoimest pakatavaid energiaimpulsse. 

Black Edition Safari erksatest loodusvärvidest insipreeritud tekstiilkangas

 

Põneva ja uudsena määratleb pastelltoonide tähendust trendikäsitlus IDENTITEEDIST EDASI (Beyond Identity).  Läbi kindlate väärtuste võivad sageli õrnad ja valgeks pestud pastellvärvid muutuda võimsaks ja põnevaks ning anda täiesti värske arusaama vaimsete ja visuaalsete tajude vahel. Kodu interjööri ja tekstiilimaailma jaoks kinnitab see, et jätkusuutlikkus ei pea olema tingimata maalähedane. Selle asemel on Beyond Identity esteetika julge ja trendina oma olemuselt transformatiivne.  

 

Pastelne dekoratiivpadi Villanova Ostara kollektsioonist

 

Selle trendisuuna värvid on kontrollimatud voolavate, mööduvate ja eeterlike väljunditega, mis meenutavad pidevat identiteedivoolu. Beyond Identity värviskaala sisaldab erinevaid pastelltoone, mida täiendavad summutatud ülekandevärvidena tuttav hall ja kahvatu khaki. Esiletõstetud oranž tekitab gradientseid pritsmeid. Need värvid jätavad kerge, rõõmsa, küllastumata skaala, kus pehme segamine on võtmetähtsusega.

VÕIMESTATUD IDENTITEET (Empowered Identity) on kantud jätkusuutlikest kultuurilistest sidemetest, milles käsitööliste inspiratsiooniallikaid on viidud koostöösse tekstiililoojatega. See trendisuund on muutnud pärandi disainiaktivismiks, et luua positiivseid sotsiaalseid muutusi pärandkultuuride ja tulevaste põlvkondade vahel. Värviskaala koosneb juurdunud, kuid mässumeelsetest küllastunud toonidest. Põhivärvid on tugevad ja meenutavad algset värvipigmendi päritolu, toetades temaatilise pärandi väljendust. Neid põhitoone saadavad korallisädemed ja hallikas lilla. Võimendunud on mitmevärviline kasutamine ning tugevad koloriitsed väljendused, mille võimsad kombinatsioonid saadavad sisekujundusmaailma positiivseid ja sümboolseid sõnumeid.

 

Pärandkultuurist lähtuv koloriitne lahendus ZINC Pantelleria kollektsioonis
 
Fabricori tekstiili- ja kardinastuudio liigub sisekujundustrendidega kooskõlas pakkudes Heimtextili 2022/23.a. trendisuundadest juhinduvaid innovatiivseid ning põnevaid kardinakangaid ja kõige värskemaid tekstiilimaailma disainisuundi.

Kadri Kuht ja Marika Tani

Domuse kliendile kehtib Fabricori tekstiilisalongis soodustus kardinate terviklahendustele kuni -15%.
*Pakkumine kehtib Domus Kinnisvara klientidele enne tellimuse vormistamist, kasutades sooduskoodi DOMUS + soodustust soovitanud Domuse töötaja ees- ja perenimi.