arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tallinna korterite ostu-müügi tehingute arv oktoobris selle aasta suurim

Maa-ameti tehingustatistika andmetel tehti Tallinnas taaskord rohkem korteriomandi ostu-müügi tehinguid kui eelmisel kuul. Kasv on nüüdseks kestnud juba 3 kuud järjest, kusjuures oktoobri tehingute maht on selle aasta rekordiline 539 (esialgsetel andmetel). Enim tehinguid teostati Kesklinnas (esialgsetel andmetel 147) ja Lasnamäel (109).

Tallinna korteriomandite keskmine hind on septembri kuu keskmise hinnaga võrreldes veidi kasvanud, esialgsetel andmetel 5%, olles oktoobris ca 12 800 kr/m². Kuid täpsema hindade muutuse saab välja tuua alles pärast tehingute põhjalikku analüüsi, mida enne kõikide tehinguandmete laekumist Maa-ametisse, ei saa teha.

Siinjuures on hea näide septembri kuu tehingute põhjalikuma analüüsi tulemus. Nimelt sai järjekordse tõestuse see, et müüa saab ainult õige hinnaga objekte. Augusti keskel lasti ühe Tallinna Aiandi tänava arendusprojekti korterite hinnad ca 50% ulatuses alla. Kui enne oli hind vahemikus 28 270 – 33 000 kr/m², siis septembris teostatud 13 tehingu keskmine hind oli ca 13 600 kr/m². Tänaseks on seal ainult 2 korterit müümata-broneerimata.

Tartu korteriturul on tehingute maht suhteliselt stabiilne – esialgsetel andmetel tehti oktoobris sama palju tehinguid kui septembris ehk siis 84. Keskmine hind on ca 5%  langenud, olles oktoobris 11 300 kr/m².

Pärnu linnas tehti oktoobris esialgsetel andmetel hoopis vähe tehinguid – ainult 19, mis on kaks korda vähem kui septembris (39). Vastavalt Maa-ameti statistikale keskmine hind nende väheste tehingutega kasvas ca 4% (11 200 kr/m²).