arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Pärnus taas tehingute arvu rekord, Tallinn ja Tartu stabiilsed

Maa-ameti esialgsetel andmetel oli Tallinna kinnisvaraturul korterite ostu-müügi tehingute arv sarnane aprilli kuu tehingute mahule. Kui aprillis tehti 451 tehingut, siis mai kuus 464. Seega on I poolaasta tehingute hulk üsna stabiilne, sest olulisi kõikumisi pole. Muutunud on see-eest keskmine hind, mis mai kuus oli ca 15 000 kr/m², andes kuiseks kasvuks 4,7%. Aasta algusega võrreldes on mai kuu hinnad ca 11% kõrgemad.

Hinnakasvu taga on peamiselt kõrgemate hindadega tehingud. Maa-ameti statistika alusel oli aprilli kuus korteriomandi keskmine tehinguhind ca 780 000 krooni, siis mai kuus oli see 11% kõrgem – 870 000 krooni. Stabiilne tehingute arv, kuid kasvavad hinnad viitavad sellele, et ostetakse kõrgema hinnaga varasid rohkem kui varem.

Ka Tartu linna korteriomandi ostu-müügi tehingute arv on stabiilne – kui aprillis oli 79 tehingut, siis mai kuus 80 tehingut. Keskmine hind kasvas sarnaselt Tallinna hindadega 5%.

Pärnu linna korteriturul tehti taas rekord. Kui aprillis oli tehinguid 51, siis mai kuu arvele jäi lausa 57 tehingut. Hinnakasv oli 3,5%.