arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Lääne-Harjumaa majade turg 2010.aastal

Tänane maja ostja soovib uut või mõned aastad vana maja, milles on ehitusvead garantiiremondiga parandatud ning  hind jääb alla 2 miljoni krooni. Nii on see  Harku, Saue  ja Keila valdades kui Saue  ja Keila linnas.

Sauel ja Keilas ostetakse ka 1 500 000 – 1 800 000 krooni  maksvaid 1970-1990-ndatel ehitatud maju. Määravaks on hind ja väikesed kulud maja kaasajastamisel, aga ka väljakujunenud keskkond, head vaba aja veetmise võimalused, lisaks Tallinna lähedus. Üle 2 miljoni maksev maja peab olema väga kvaliteetne nii ehituslikult kui materjali kasutuse poolest või unikaalne oma arhitektuurilt ja asukohalt: mere lähedus, eraldatus ja suur, metsaga krunt. Nii on müüdud ka 3 miljonini küündivaid maju.

Ehitushindade langus on soodustanud kõikide kommunikatsioonidega varustatud  kinniste majakarpide (katus peal, uksed-aknad ees) ostmist. Sundmüükidelt  ei peljata osta ka pooleliolevaid rida-või paarismajade bokse. Selliste pooleliolevate elamute hinnaks on ca 8000kr/m2

Kaugemates valdades on hinnatase madalam ja väga erinev, jäädes 500 000- 1 500 000 krooni vahele.