arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ärikinnisvara müügiturg on aktiviseerumas

Vähemalt 20%-lise äri- või tootmismaa osakaaluga kinnistutega sooritati 2011 II pa 200 müügitehingut kokku 141 miljoni euro väärtuses. 100 % ärimaa sihtotstarbega kinnistutega tehti möödunud poolaastal 72 tehingut väärtuses 101,5 miljonit eurot. Neist hoonestamata kinnistuid oli 20, väärtusega 4,5 miljonit eurot ja hoonestatud kinnistuid 52 väärtusega 97 miljonit eurot. 100% tootmismaa sihtotstarbega kinnistutega tehti 75 tehingut koguväärtusega 13 miljonit eurot. Hoonestamata tootmismaid müüdi 13 tk koguväärtusega 1 miljon eurot ja hoonestatud kinnistuid 62 koguväärtusega 12 miljonit eurot. Mitteeluruumidest korteriomanditega suuruses üle 20 m2 tehti 222 tehingut koguväärtuses 21 miljonit eurot.

Investorite oodatavad tootlused on sõltuvalt objektist endiselt ca 8 – 14 % vahemikus. Erinevate rendiobjektide reaalsed tootlused (kapitalisatsioonimäär) on Tallinnas vahemikus 7-11%. Möödunud poolaastast on teada ka mõned läbirääkimised suuremate kinnisvaraobjektide müügiks, mis luhtusid seetõttu, et investorid ei tahtnud leppida oodatust mõnevõrra madalama tootlusega, müüjad aga polnud valmis hinda langetama.