arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kinnisvarasektori ettevõtetel parem kindlustunne

Eesti Konjunktuuriinstituut jälgib ja analüüsib Eesti kinnisvaraturul toimuvaid konjunktuurimuutusi. Detsembri tulemused paistavad silma oma positiivse hoiaku osas.

Kinnisvarasektori ettevõtete kindlustunne on parem kui eelnevate aastate lõpul (kindlustunde indikaator oli 2012. a detsembris +27, 2011. a detsembris +1, 2010. a detsembris +5). Nõudlust hinnati 40% firmades heaks ja teenuste müük suurenes viimase 3 kuu jooksul enam kui kolmandikul (36%) ettevõtetel. Järgneva 3 kuu nõudluse suhtes on 72% kinnisvara ettevõtteid seisukohal, et see jääb umbes samaks, nõudlus kasvab 16% ja langeb 12% firmadel (nõudluse saldo +4) ning tervikuna on nõudluse prognoos parem kui aastatel 2008–2011. Töötajate arv järgneva 3 kuu jooksul natuke kasvab ja teenuste hinda loodab tõsta 21% ettevõte­test. Olulisim äritegevust piirav tegur on endiselt ebapiisav nõudlus ja 13% firmadel on olulimaks takistavaks teguriks finantsprobleemid. Kevadeks loodetakse ärikonjunktuuri olulist paranemist.

Vaata tulemusi pikemalt Eesti Konjunktuuriinstituudi leheküljelt