arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Narva korterite kallinemise põhjus: Soomes teenitav hea palk

Möödunud kuu kinnisvaratehingute statistika tõi suure üllatuse: ligi pooled neist, kes Narvas korteri ostsid, olid välismaalased, ja hinnad kujunesid tehingute keskmisega võrreldes 45% kõrgemaks.

Narva korteriturustatistika näitab, et juunis tehti ainult 32 korteriomandi tehingut, mais aga oli neid 60. Domus Kinnisvara kutseline hindaja Kristjan Gross arvab, et ostutehingute vähenemise põhjuseks võivad olla liiga kõrged hinnad. Narvas pakutavaid kalleid elamispindu ostvat paljudel juhtudel kokku venemaalased, ja see ongi hinnad üles surunud.

Domus Kinnisvara Ida regiooni juht Jelena Sapezko ütleb, et piirkonna elanike ostuvõimet mõjutab tegelikult ka Soomes teenitav korralik palk. “Lisaks on Narva korterituru mõjutajaks piirkonna suured ehitusprojektid, kus kasutatakse palju sissetoodud tööjõudu, kes vajab elamispinda. Suurenenud nõudlus põhjustas üürihindade tõusu, mis omakorda kandus ostuturule.” Arvamusele, et venemaalased ostavad Schengeni viisa lootuses kortereid hinnale vaatamata, vaidleb Sapezko vastu. Neid huvitavad tema sõnul pigem odavad korterid mujal Ida-Virumaal, või kui nad soovivad paremat, siis otsivad elamise Tallinnas või Pärnus.

Loe edasi 25.07.2013 ilmunud Õhtulehe artiklist