arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Koduloo elamurajooni edulugu

Veidi rohkem kui aastake tagasi kirjutasin, kuidas Liivamäe külla Loo aleviku külje alla rajatakse Koduloo elurajooni, kus 20 ühepereelamu krunti. (Artiklit saab lugeda siit). Tänaseks on sealsed kinnistud kõik müüdud ja käib vilgas ehitustegevus. Enamjaolt olid ostjateks pered, kes on nüüdseks rajamas sinna oma kodusid. Mõned neist on majad ka juba valmis saanud ning isegi sisse kolinud. Teistel kinnistutel toimetatakse usinasti ja usun, et juba käesoleva aasta lõpuks on enamus maju Koduloo elurajoonis valminud.

Päris kõik kinnistute ostjad ei soetanud aga krunte iseendale kodu rajamiseks. Oli ka arendajaid, kelle eesmärk oli maja müügiks ehitada. Ka neist on enamik juba enne elamu valmimist müüdud ja artikli kirjutamise hetkel on minu poolt pakutavatest viimasena veel saadaval 2021. aasta detsembris valmiv Uuesauna tee 5 ühepereelamu.

Selline müügitempo kinnitab fakti, et Koduloo elurajooni näol sai tehtud üks igati tänapäevane ja inimeste poolt hinnatud elupaik mitmetele peredele. Samuti näitavad arendaja pädevust valminud asfaltkattega teed ja muud kommunikatsioonid.

Isiklikult on mul siiras rõõm näha, kuidas lühikese aja jooksul on kerkinud n-ö põllule uus elukeskkond, mis ei jää grammigi alla ümberkaudsetele vanadele harjumuspärastele piirkondadele. On ju tegemist ikkagi kohaga, kus lastel on Loo kooli võimalik jala minna, ja ka ühistransport jms hüved on Loo keskuses, vaid jalutuskäigu kaugusel mööda kergliiklusteid. Peagi annab suurt lisaväärtust ka Tallinna ringtee Narva mnt poolse osa valmimine ja siis saab juba mõnuga kasutada ka üsna kiireid ühendusi Tallinna teiste piirkondadega, mida see ringtee ühendab.

Üldiselt on elu näidanud, et kui arendaja on pädev ja asja tehakse hingega, saavad rajatavatest uuselurajoonidest hiljem vaadatuna kaunid pärlid, mis täiendavad olemasolevaid elupiirkondi ja seovad ümberkaudsetega terviku. Sama on saanud ka meie Koduloost.