arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kütteliigi valikuvõimalus pakub paindlikkust ja kulude kokkuhoidu

Kõrgustesse kerkinud energiakulud on selle sügistalve peamine probleem, mille üle ettevõtjatel pead murda tuleb. Eriti puudutab see energiamahukaid tootjaid. Maagaas ja elekter, mis kütteallikana olid kunagi soodsad lahendused, on tänaseks muutunud lausa luksuslikuks kütteliigiks. Kõik see, mida veel mõni aeg tagasi rohepöörde vaimustuses ära põlati ning maha lammutama kihutati, sai tänavu ühtäkki uuesti nö parketikõlbulikuks. Näiteks tööstus- ja ärihooned, mida kunagi ammu köeti oma katlamajadest vedelkütusega. Rohepöörde keeristormis asuti vanu katlaid demonteerima ja uusi gaasitrasse ehitama, sest see tundus tuleviku ainumõeldav arengusuud.

„Kümme korda mõõda ja üks kord lõika“ või siis „kiirustame aeglaselt“ on mõlemad asjakohased ütlused, mida tagantjärele konstateerida. Heaks näiteks on siin Keila Tööstuspark, mida samuti köeti algselt vedelkütusega. Ka siin hakati rohepöörde arengutega kaasa liikuma, kuid peale uue gaasitrassi valmimist ei kiirustatud vanade õlimahutite vanarauaks vedamisega.

Täna saab tõdeda, et isegi kui see oli juhuslik, et vana küttesüsteemi lammutamisega ei kiirustatud, oli see ainuõige otsus. Praeguste energiahindade kasvu juures on õliküte osutunud kolm korda soodsamaks kui maagaas. Õlikatel, mis veel mõni aeg tagasi oli OUT on täna Keila Tööstuspargi üürnike jaoks sel sügistalvel vägagi IN. Energiamahukad tootjad aga ka väiksemad ettevõtted saavutavad seeläbi märgatava kulude kokkuhoiu ning konkurentsieelise mõnes teises asukohas paiknevate ettevõtjatega võrreldes.

Keila Tööstuspargil on oma üürnikutele võimalus pakkuda järgmised 2 aastat täiendavalt ka fikseeritud elektrihinda 55 EUR MWh. Energiakulude mõttes on Keila Tööstuspargis võimalik tänases väga heitlikus maailmas saada küllaltki reaalset ettekujutust, kui suureks kulud järgmised paar aastat kujunevad. Praegu on tööstuspargis pakkuda üüriks lao- ja tootmispinda suuruses 300-450 m2. Personaalsed lahendused on võimalikud pindadele 3000 – 10 000 m2.

Huvi korral vaata lisainfot kuulutusest ja küsi täpsemalt Astritilt.