arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kesk-Vaela Pesad – uued ridaelamuboksid Kiili keskuse lähedal

Kiili vallas Kesk-Vaela 12 aadressil valmib juba 2023. aasta sügisel uus A energiaklassi ridaelamu, kus müüki tulnud kuus ridaelamuboksi. Tegemist on Kesk-Vaela Pesade esimese valmiva ridamajaga kokku neljast loodavast maaküttega ridamajast.

Vaela on kiiresti arenev küla Harjumaal 3-4 km kaugusel valla keskusest Kiilist, kus olemas kool, lasteaed ja eluks vajalik teenindus- ja kaubandus. Tallinna kesklinna on autoga paarikümne minuti teekond mööda kiirteid. Samuti on Vaelast lähtuvalt Tallinna ringtee hüvedest kiire ühendus teiste Eesti piirkondadega. Ühistranspordina saab Vaelas kasutada bussiliiklust. Näiteks 116b bussiliin liigub hommikuti ja lõunati tunni ajaste vahedega ja sobib suurepäraselt liikumiseks kas Tallinna kesklinna või lastele Vaelast Kiili kooli ja tagasi.

Kahtlemata seob Vaela küla inimesi Vaela Külaselts, mis on enda kanda võtnud paljude kohalike ürituste nagu Vaela külapäev jms korraldamise. Vaela külaselts on loonud ka Vaela Spordiseltsi, mis korraldab spordivõistlusi ja propageerib sportlikku eluviise kodu ümbruses. Selline kohalik aktiivsus hoiab elanikel tuju hea ja meelsuse Vaela küla hüvangu kasuks.

Enamus piirkonna elamistest on rajatud viimase paarikümne aasta sees või on veel rajamisel. Tegemist piirkonnaga, kus on mitmeid uuselamurajoone ja elanikud on peamiselt värskelt Vaelasse kolinud sotsiaalselt ühtemoodi mõtlevad pered, kes oskavad hinnata mõnusat ja rahulikku elu linna lähedal looduse rüpes.

Palju kuulsust on Vaelale toonud ka läheduses olev IKEA ja selle kõrvale loodav kaubanduslinnak, kuhu tuleb peagi suur valla tõmbekeskus.

Kui võrrelda Vaelat teiste uuselamupiirkondadega Tallinna lähiümbruses, siis usun, et tänasel päeval on saanud Vaelast arvestatav konkurent varasematele Tallinna lähiümbruse mõnusatele elupaikadele. Isiklikult võrdleks ma Vaelat võibolla rohkem isegi Loo külje all oleva Liivamäe küla, Saku külje all oleva Jälgimäe või siis ehk juba ka Laagriga piirneva Alliku külaga.

Vaela näol on tegemist kohaga, kus leiab mõistliku hinnaga pereelamisi ja peamiselt on seal loodud kodud just mõeldes perede heaolule just nagu Kesk-Vaela Pesadki. Tutvu pakutavate kodude ja hindadega siin.