arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Milliseid sisustustrende toob 2023. aasta?

2023. aasta sisustustrendid näitavad jätkuvalt inimeste soovi luua endale funktsionaalne ja stiilne kodu. Minimalistliku ja skandinaavialiku stiili jätkuv populaarsus tõestab, et inimesed tahavad ruumides säilitada puhtust ja avarust. Pehmed värvid, nagu beež, roheline ja lilla, annavad ruumidele rahuliku ja hubase atmosfääri, samal ajal kui ökoloogilised materjalid, nagu puit ja looduslikud kangad, aitavad säästa loodust.

Enimkasutatavad ökoloogilised materjalid ja sisustuselemendid kodudes on näiteks:

  • Puidust põrandad ja mööbel: puidust põrandad ja mööbel on looduslikud, jätkusuutlikud ja vastupidavad ja annavad ruumidele hubase välimuse.
  • Looduslikud kangad ja kardinad: naturaalsed kangad, nagu linane ja puuvillane materjal ning siid ei sisalda kemikaale ja on vastupidavad. Sellised materjalid aitavad ruumides reguleerida ka valgust.
  • Bambus: bambus on üks tugevamaid ja jätkusuutlikumaid looduslikke materjale ja see sobib suurepäraselt põrandate, seinte ja mööbli jaoks.
  • Taimed: taimed on suurepärased dekoratsioonielemendid, mis aitavad ruumidesle lisada looduslikku värskust ja elu. Ka need on ökoloogilised, sest vabastavad õhku hapnikku ja eemaldavad õhus olevaid kemikaale.

Need on vaid mõned näited ökoloogilistest materjalidest ja elementidest, mida inimesed kodu disainides kasutavad. 2023. aastal näeme ka rohkem sisustustrendide kohandamist vastavalt piirkonnale ja kliimale. Näiteks võib sooja kliimaga piirkondades olla populaarsem kasutada värvilisi ja helgeid tekstuure, samal ajal kui jahedamates piirkondades, nagu Eestis, on populaarsem kasutada tumedamaid toone ja rikkalikke tekstuure.

Moes on täiustatud nutikodu lahendused, mis võimaldavad inimestel hõlpsasti juhtida ja automatiseerida oma kodu funktsioone ning seadmeid kaugujhtimise teel nutitelefoni või sarnase seadme abil. See võib hõlmata näiteks valgustuse, temperatuuri, kodu turvalisuse, õhukvaliteedi jälgimist ja muud. Paljudes tänapäeva uusarenduste korterites on nutikodulahendused ka juba sisse loodud.

Lisaks jätkub trend, kus inimesed eelistavad kasutada taaskasutatud ja taastatud sisustuselemente, mis annavad kodule autentse ja ajaloolise väärtuse. Näiteks kasutatakse taastatud puitmööblit, vanu raamatuid ja pilte, mis lisavad unikaalsust ja isikupära.

Üldiselt on 2023. aasta sisustustrendid funktsionaalsed, säästlikud, minimalistlikud ja personaliseeritud ja toetavad inimeste soovi luua endale mugav ja stiilne elukeskkond, mis näitab nende isikupära ja hoiab samal ajal keskkonda.