arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tartu Linnavalitsus väljastas ehitusloa ajaloolise tehasehoone ümberehitamiseks loftideks

21.03.2023.a. otsustas Tartu Linnavalitsus väljastada ehitusloa Jaama tn 52 asuva Domus Kinnisvara uue arenduse ALMÉ RESIDENTSID ehitamiseks. Ajastutruu punase tellise fassaadiga endisesse tehasehoonesse rajatakse uued, uhked ja eriilmelised loftid ning hoovile Tartu kinnisvaraturul ainulaadne galeriimaja.

ALMÈ RESIDENTSIDE müüki korraldava kutselise kinnisvaramaakleri Elar Häidbergi sõnul pole projektis ühtegi korduva lahendusega korterit. “Enamusel korteritel on aatrium, mille kõrgus on umbes 5,5 meetrit. Sisuliselt kõigil korteritel on oma privaatne hooviala või suur rõdu/terrass. See projekt on inimestele, kellele kodu on eneseväljenduseks ning igavus ei kuulu sõnavarasse,“ sõnab Häidberg.

Domus Kinnisvara arendusjuht Ingvar Allekand ütles, et ALMÉ RESIDENTSID on kauaoodatud ja hinnatud projekt Tartu kinnisvaraturul. “See on väga eriline projekt, mis rõhutab vanade ja uute elementide kooslust ning annab uue elu ühele Tartu väärikale industriaalarhitektuuri näitele. Oleme kindlad, et uued korterid pakuvad lisaks silmailule ka mugavat ja kvaliteetset elukeskkonda. Sisuliselt on tegemist trofeekinnisvaraga, kuna algmaterjal, millega töötame, on tõeliselt unikaalne ning arhitekt Toivo Tammik oma meeskonnaga on teinud väga head tööd”.

Kutseline hindaja Mihail Važnõi toob välja ajaloo ja tuleviku seose. “Enam kui 100 aastase ajalooga hoone kvaliteetne rekonstrueerimine kombineerituna hea funktsionaalsuse ja eriilmelisusega on hea retsept nende korterite järelturu väärtuse kasvuks tulevikus” sõnab hindaja. 

Uute kodude valmimistähtaeg on hiljemalt 2024. aasta suvi ning müük on juba alanud. Ehitajaks on valitud Tartus mitmeid kauneid kortermaju ehitanud Dorpat Ehitus. Arendaja Almee Residentsid OÜ on enam kui 20 aastase kogemusega Domus Kinnisvara tütarettevõte. Domuse kontsernis on valminud enam kui 21 elu- ja ärihoonet üle Eesti.