arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Pärl Eesti teaduslinnakus – Tõravere Kodud

Küllap on tõsisema pilguga Tartu ümbruse arendustesse kodu otsivad uudistajad juba märganud, et Elva linna lähedusse, hea juurdepääsuga Tõravere alevikku on valminud kosmoseraketi-laadse metallikust välimusega uus kortermaja – Tõravere Kodud – aadressil Observatooriumi 5D. Tõravere Kodud kortermaja on elegantselt ühendatud vanema renoveeritud ja kõrgema kortermaja Observatooriumi 5 külge, mis oli observatooriumisse 1960-ndatel aastatel elama ja tööle asunud noortele inimestele paljudele oma esimeseks koduks. Kes aga mäletab või teab, siis antud maja ühendas galerii, mis viis punasest tellisest „kuubikusse“ ehk kohalikku kultuurikeskusesse. Täpselt selle kolemaja asemele, endise hoone kindlustatud vundamendile kerkiski eelmisel sügisel MHM tehnoloogial valminud puitkilpidest kortermaja majatehaselt EstHus, milles paikneb kokku 10 eriilmelist, ruumikat ja väga valgusrikast korterit.

Valikut jagub!

Täna on valikus veel mõned 2-, 3- ja 4-toalised korterid alates ruutmeetritest 63,8 kuni 108,1. Valida saab ridaelamu-tüüpi, omaette sissepääsudega maja eest ja tagant ning oma isikliku aiaalaga ning vahvate loftidega 3-toaliste korterite vahel.

Otsevaatega pargile on valikus kaks 4-toalist. Ühel neist korteris saun ja pääs igast toast ülisuurele klaasitud rõdule ümber kogu korteri perimeetri. Teisel rohkelt ruumi nii tubades kui ka akendega panipaigas ja vannitoas koos piisavalt suure rõduga. 2-toalises korteris ootab peremeest katuseaknaga köögilahendus ning keskmisest avaram terrass kinnise õuealaga. Eraldi panipaik ja koridor korteris võimaldavad kogu kapimajanduse rajada tubadest eemale, jättes alles nii vajaliku avaruse tubadesse. Igale korterile on hoone soklikorrusel rajatud 4 m2 suurune panipaik ning territooriumil üks kindel parkimiskoht, mis sisalduvad müügihinnas. Vaba parkimisruumi jagub ka täiendavale autole tänu servituudiga kaetud kokkuleppele naabermajaga. Majja on toodud Eesti Andmesidevõrgu ühendus, mis võimaldab liituda endale sobiva operaatoriga interneti ja telekanalite osas.

Noored toredad pered on siin vägagi oodatud

Alevikust endast ka. Paljudele huvilistele on tulnud üllatusena, et kohalikus pargis, majast paarisaja meetri kaugusel on rajatud kõik vajalikud väljakud, et harrastada parimal tasemel tennist, korvpalli jm mänge. Kohe kõrvalt saab suunduda metsarajale sörkima, kepikõndi tegema või talvel suusatama. Kui veel lisada eriliselt head sportimisvõimalused Vapramäe ja Elva suunal, siis kasu tervest eluviisist on püsivalt garanteeritud. Vesiroosidega kirjatud järve kaldal asub kohalik saun, mis oma tagasihoidliku saunapileti, aga tugeva leili poolest on kuulus ka ümberkaudsete saunatajate seas. Kel on soovi isiklikku õiteilu luua või lausa tõsisemat saaki kasvatada, saab endale rentida lähedal asuva aiamaa.

Noored toredad pered on siin vägagi oodatud kohaliku elu värskendama ning olemas on ka lasteaed. Koolis käijad liiguvad keskusest mugavalt bussiga kas Nõo või Elva suunal. Mõlemas asulas on hinnatud võimalused suunatud õppetööks ja erinevateks huvialaringideks. Kohalikus tõmbekeskuses – observatooriumis – jätkub tegevust teadushuvilistele noortele.

Vaata ka videot valminud Tõravere Kodudest:

Võib väita, et teist samal määral kaetud otseühendustega väikeasulat Lõuna-Eestis teist polegi

Kohalike elanike hinnangul peamine argument, miks valida rahulikuks ja turvaliseks elupaigaks rohelusse uppuv Tõravere alevik, on see, et siit on äärmiselt mugav käia tööl, koolis, osturetkedel või kultuurisündmustel. Näiteks kiire teekond Valga-Tartu-Tallinn rongide otseühendusele toimub 4 korda päevas mõlemal suunal. Tartusse sõit võtab aega vaid 20 minutit ning sealt näiteks pealinna 2 tundi 15 minutit. Kasutusel on samuti arvukad bussiühendused Valga-Tartu maantee ääres, kuhu saab aleviku keskusest liikuda mugava ja uue kergliiklustee toel. Ca kilomeetrine reibas jalutuskäik rongijaamast või bussipeatusest pärast päevast valdavalt istuvat olekut on kehale justkui kingitus, mis toob koju jõudes kaasa hea tuju ja tagab mõnusa söögiisu. Siinkohal võib väita, et teist samal määral kaetud otseühendustega väikeasulat Lõuna-Eestis teist polegi.

Mida suurema summa 2023. aastal tasud, seda soodsamaks kujuneb Sinu uue kodu hind 

Ilmselt oled kursis, et 2024. aastast muutub praegu kehtiv 20-protsendine käibemaksumäär ja asendub uue 22-protsendise määraga. Seega sel aastal on kodu ostmine soodsam! Kui sõlmid võlaõigusliku müügilepingu 2023. aastal ja asjaõiguslepingu järgmisel, siis on 20-protsendise käibemaksuga maksustatud vaid see summa, mille tasud 2024. aastal asjaõiguslepingu sõlmimisel.

Oled Tõraverre oodatud! Tutvu Tõravere Kodude ja müügiinfoga siin.