arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Puitmajanädala raames Kivilille Kodude uusarendust külastama!

Eesti Puitmajaliit korraldab 14.-20.juunil Puitmajanädala ja selle raames on kõikidel võimalus ka Kivilille Kodude loodussõbralikku uusarendust vaatama tulla ning piiluda ehitusjärgus olevat oma tulevast või unistuste kodu Sakus.

Saku alevikku sisenedes on veel näha seljataha jäävaid pealinna tulesid. Rohelise metsatuka äärde on valmimas loodussõbralik uusarendus – elamukompleks Kivilille Kodud. Tegemist on puitkonstruktsiooniga kortermajadega, kus on läbimõeldud planeeringutega 2-4 toalised korterid, millel on A energiatõhususklass ning päikesepaneelid.

Eelregistreerimine ja rohkem infot Puitmajanädala kohta leiad SIIT.

Puidu kasutamisel on palju eeliseid

Energiasäästlikkus. Puidu kergus ja samas piisav kandevõime on suureks eeliseks tema kasutamisel kaasaegsete hoonete kandekonstruktsioonides, mis tähendab ökonoomset ja jätkusuutliku suhtumisega ressursikasutust. Puidu kasutamine ehitamisel vähendab ka olulisel määral ehitustegevuse CO2 emissioone ning ehituse ökoloogilist jalajälge. Ühtlasi on puit ka taaskasutatav materjal, samuti kasutatakse ehituspuidu tootmise käigus tekkinud jäägid muude puidutoodete tootmisel või energeetikas. 

Helipidavus. Samamoodi nagu tulekindlus on ka hoonete helipidavus määratud ehitusnormidega, milliste kohast täitmist on ka Kivilille Kodude projekteerimisel arendaja oluliseks eesmärgiks seadnud. Halb helipidavus ei ole kaasaegsete puitmajade oluline tunnusjoon, vaid kõikide mittepädevalt projekteeritud ja ehitatud majade probleem.

Tulekindlus. Jätkuvalt on levinud eelarvamus justkui oleks puitmaja tule mõjule oluliselt vähem vastupidav kui kivist ehitatud maja. Tegelikult pole aga kandvate konstruktsioonide materjali valikul hoone tulepüsivuse võimega otsest seost. Pigem on hea mõista, et iga õigesti projekteeritud ja ehitatud puitmaja vastab kõikidele tuleohutuse nõuetele sama hästi kui analoogne kivimaja.

Niiskuskindlus. Kõik Kivilille Kodudeks kasutatavad puitelemendid on toodetud kuivades tehasetingimustes kasutades ainult sobivat, sertifitseeritud puitu, mille tugevusklass ning niiskusesisaldus on kontrollitud. Elemendid pakendatakse tehases ilmastikukindlalt, ning see säilitatakse kuni montaažitööde lõpuni, välistades niiskuse ligipääsu ehitustööde käigus kuni avatäidete, fassaadikatte ning katuse paigaldamiseni.

Kestvus. Parim kinnitus väitele, et puitmaja kestab aastasadu, on Eestis ja mujal tänaseni püsivad väga vanad puitmajad – Eestis on säilinud kuni 300 aasta vanuseid puitehitisi, mujal Põhjamaades leidub aga ka 800 ja isegi 1000 aastaseid puithooneid. Tänu automatiseeritud ja täpsele tootmise tehnoloogiale on tänapäevaste puitelementidest majade vastavus kehtivatele standarditele ja kõrgetele kvaliteedinõuetele reaalselt teostatav pakkudes suurepärase alternatiivi kivimajale.

Rohkem infot Kivilille Kodud uusarenduse, puidu eeliste ning vabade korterite kohta leiad SIIT.