arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Erilahendused ajaloolises Thamme Villas – kujunda oma uus kodu ise! 

Kes ei osta oma esimest kodu, vaid valib juba vastavalt muutunud vajadustele mitmendat elukohta, teab ilmselt üsna täpselt, mida ta uues kodus vajab. Mis on talle mugav, mis hädavajalik, ilma milleta ei kujutaks uut kodu ette, mis lihtsalt meeldib ja mis erilahendused tunduvad ahvatlevad või luksuslikud.

Meile arendajana meeldib samuti olla kliendi suhtes arvestav ja luua igaühele just tema soovidele ja vajadustele vastav kodu. Juba valmis korterisse on erinevate erilahenduste integreerimine mõnikord võimatu, teinekord lihtsalt ebamõistlikult kulukas. Hoone projekteerimis- või ehitusfaas on seega soovitud muudatuste tegemiseks õige aeg.

Iga projekti puhul püüame olla ostjale eelkõige heaks kuulajaks ja seejärel juba osavaks kaasamõtlejaks ja soovitajaks, menetlejaks ja projekteerijaks.

Thamme Villa võimalused Tallinna südalinnas

Meie värskeim projekt, muinsuskaitsealuse Thamme Villa rekonstrueerimine Tallinna südalinnas, annab nõudlikule kliendile võimaluse luua täiesti unikaalne kodu. Selles majas ei leidu midagi ühetaolist isegi mitte sama maja naaberkorterites.

Kuigi hoone välisilme taastatakse ajastutruult ning majas sees jäävad alles algupärased massiivsed kandeseinad, on ka siin planeeringu osas erilahendused võimalikud. Oleme saanud soovijatele projekteerida aknaga vannitoa, topeltlaiad ja kõrged ukseavad kahepoolsete uste jaoks, isegi kamina- või ahjuvalmiduse, mida esialgu projektis planeeritud ei olnud. Soovi korral saame kõrvalkortereid ühendada ja pakkuda nii võimalusi ka suurema kodu otsijale. Hoovimajast võib samuti kahe korteri asemel saada üks eramaja.

Thamme Villa näidistuba Johann

Ajastutruud detailid segatud moodsate elementidega

Muinsuskaitse nõuete järgi on selle maja aknad algupäraste eeskujul kaheraamsed kõrged puitaknad, mille osas on muinsuskaitseametiga kooskõlastatud isegi kremoonide välimus. Veel säilitame kõrged laed, olenevalt korterist kas kumerate nurkadega nn peegellagedena või algupärase eeskujul profileeritud laudisega kaetuna. Esikutes kasutame lambriid – seina alaosa katvat puitlaudist, mis on samuti selles majas algupärane lahendus ja võiks ka täna olla ülimalt praktiline just korteri esikus, et vältida seinte määrdumist ja nurkade kulumist.

Kõik need elemendid väärtustavad üheltpoolt maja ajaloolist olemust, teisalt sobivad väga hästi kombineerimiseks ka täiesti modernse minimalismiga, kus näiteks sisustus, köögimööbel või valgustus võivad olla lihtsa joonega moodsad vormid.

Tõelise kodu loome koostöös koduomanikuga

Selle hoone elektriprojekti teostame iga korteri ostjale rätsepatööna, lähtuvalt ostja soovitud planeeringust, sisustusest, valgustite ja pistikute paiknemisest. Mitmel pool saab sisekujunduses eksponeerida maja massiivseid palkseinu või hoovimajas ka paekiviseina, mida on soovi korral võimalik valgustusega efektselt rõhutada.

Thamme Villa näidistuba Rudolf

Kamina või kaminahju soovi kohtame jälle üha enam, isegi kui hoones on mugav üldküte olemas. Olgu külm talveilm või jahedam suvepäev, võimalust ise oma kaminasse tuld teha hindavad paljud.

Loomulikult on sellises majas, kus iga korter juba algselt teisest erinev, väga teretulnud uue omaniku enda soovid sisekujunduses ja viimistlusmaterjalide valikul. Thamme Villas oleme nn kolmandaks sisekujundusvalikuks jätnud täies mahus ostja enda soovid, kus kõigi toodete ja materjalide osas saab valiku ise teha.

Väljapakutud viimistluspaketid erinevad vannitubade osas, millest esimene on inspireeritud 19.sajandil kasutatud lahendusest, kus erinevad plaadiread moodustavad karniise ja mustreid. Teise lahendusena on valitud moodne suure värvivalikuga plaat, millel väga palju erinevaid mustrisse ladumise võimalusi, mida taas ostja valida saab.

Erinevat tooni kalasabaparkett ja siseuksed, segistid ja sanitaartehnika annavad palju kombineerimisvõimalusi ja nende vahel valimine on uue kodu planeerimise juures eriliselt tore protsess.

Kui rohke panipaigaruum on oluline, siis uut kodu valides ei pea lähtuma ainult korteri pindalast või planeeringust. Just kõrgete lagede puhul on kõrgusesse tekkiv lisaruum nii arvestatav, et katab tavaliselt kogu pere vajaduse hooajaliste rõivaste või hobidega seotud varustuse hoiustamiseks. Iga garderoobkapp on näiteks Thamme Villa 3,25- meetriste lagede juures oluliselt mahukam kui tavapärase 2,5 meetri puhul. Kõrguses saab sisseehitatud mööbliga kasutada ka näiteks kirjutuslaua või voodi kohale jäävat osa, nii võivad erinevates majades ühe ja sama ruutmeetrite arvuga korterid olla funktsionaalsuse mõttes väga erinevad.

Seega on varajases staadiumis oma soovide esitamine oluline, et neid saaks võimalikult palju arvesse võtta ja vajalikud muudatused projekteerida. Erilahendusi tasub alati küsida, sest ideaalset korterit ei pruugi turul iga kliendi jaoks olemas olla, küll aga võib see olla võimalik luua rätsepatööna.

Thamme Villa väga eriliste ja funktsionaalsete korteritega tutvu lähemalt kodulehel: https://thammevilla.domus.ee/.